IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
08:30 | 30 юни 2021
Обновен: 06:50 | 25 април 2024

Варна въстана: Махнете велосипедите и тротинетките от тротоара

Бум на инцидентите! Доставчици на храна и ел. тротинетки летят по пешеходните зони в целия град

По материала работи: Слав Велев
Варна въстана: Махнете велосипедите и тротинетките от тротоара

Колаж: VarnaHot

Община Варна да организира информационна кампания, съвместно с дирекция „Образование” и Регионалното управление по образование, за да  бъдат обучените учениците от най-ранна възраст как да се държат, когато карат велосипеди и тротинетки и да спазват правилата на пътна безопасност. Поводът е обсъждането на заседание на общинската комисия за безопасност на движението на зачестилите инциденти с велосипедисти, при които има пострадали деца, както и високите скорости, с които доставчиците на храна преминават по тротоари и пешеходни зони. Същата е ситуацията с управляващите тротинетки, посочиха представители на неправителствени организации и граждани, предаде Радио Варна. Владислав Николов e родител на дете, блъснато от велосипедист. Според него органите трябва да започнат да санкционират нарушителите. 

Снимка: Радио Варна

Антоанета Ангелова също подчерта сериозността на проблема с високите скорости, които развиват велосипедистите  и сподели аналогичен случай. Дете на нейна близка, ударено от колело, управлявано от 15-годишен,  в парка в кв. "Вл. Варненчик" , претърпява втора операция. Тя е категорична, че Законът за движение по пътищата трябва по-прецизно да урежда правилата за велосипедистите и тротинетките. Според нея някои от ситуациите на пътя и в пешеходните зони не са нормативно регламентирани. По думите ѝ правилата са за всички, тя е категорична, че не определя като правилно и поведението на пешеходците, които се движат по велоалеите.

Предложенията на гражданите за промяна в наредбата за обществен ред и обявяването на забрана в пешеходните зони да се карат велосипеди, както и за по-строги санкции към нарушителите, ще бъдат изпратени до кмета на града и до Областната  дирекция на МВР, съобщи Даринка Колева-началник на отдел „Опазване на обществения ред „ в общината.

Подробностите чуйте в репортажа на Даниела Стойнова.

Коментари

доницети ( преди 2 години )
Дикато има хора като писалите последните 2 коментара, няма да се оправим. То *** си е *** дето и да върви или кара.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Баща ( преди 2 години )
А велосипедистите и тротинетките не са ли нагли е ов*а...къде аджеба да се движи майка с количка покрая бул.Левски,а??? През разбитите тесни,вътрешни улички ли...грешката е на общината,че не мислят...но така някой ден някой ще падне от колелото или от тротинетката,само да застраши детето ми...така,че внимавайте точно на тази алея...има един луд,който може да го запомните много добре...докато не оправят тая мизерия
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
вени ( преди 2 години )
Пешеходците са най-наглата *** и откъм пресичане,и откъм претенции,Бутайте си скапаните колички на тротоара.Там ви е мястоот,а не на велоалеята.Там,на велоалеята ще се оглеждате вие,наглите.Че и посягате на хората.Нагла ***!Който има деца,да си прави сметка как да ги гледа и бута с количка.Останалите не са им длъжни на ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 1
Мирослав ( преди 2 години )
Общината да оправи тротоара и велоалеята, а хората да си ползват по предназначение!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Петя Цветкова ( преди 2 години )
Поредния абсурд в родната ни Варна! До кога, драги управници? До кога с тази имитация на изпълнение на задълженията ви?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
бръмбар ( преди 2 години )
точно от тази снимка става ясно, че хората които не карат велосипед или тротинетка - нямат място за бутане на количката..... тротуара от страни изобщо не е направен .....и къде тази жена да минава....не става ясно.ясно е едно - тя нарушава - щото се движе там, където не трябва. а някой дали е и осигурил място за движението????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 13
Новини Варна