IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
17:00 | 30 юни 2021
Обновен: 02:08 | 24 април 2024

Рок и настроение на Джулай морнинг от Аспарухово до Крапец

В Шабла първи ще посрещнат изгрева. Стенли и Фънки забиват на Иканталъка

По материала работи: Слав Велев
Рок и настроение на Джулай морнинг от Аспарухово до Крапец

Снимка: Пламен Гутинов/АРХИВ

Община Каварна тази година не организира Джулай морнинг край с. Камен бряг поради проблеми с осигуряването на безопасността. Посрещане на първото юлско слънце на Камен бряг ще има, каза бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, и обясни, че отбелязването там ще е свободно, без специална организация

На три места в област Добрич – край Шабла, каварненското село Камен бряг и на плаж Иканталъка, ще бъде посрещнато първото юлско утро, установи проучване на Про Нюз Добрич.

Централният плаж на къмпинг “Добруджа” в Шабла, пред бар “Боси”, ще бъде огласен от легендарната песен “Джулай морнинг” на “Юрая Хийп”. В музикалната програма, която ще започне в 22.30 часа на 30 юни, ще се включат “Фара Бенд” от Шабла и DO LOCKDOWN BAND. За настроението ще се погрижат също Dj rado и Dj Toni.

Община Каварна тази година не организира Джулай морнинг край с. Камен бряг, събитието не е включено в културния календар, каза за Про Нюз Добрич Петър Михайлов – началник отдел „Туризъм и култура”. Той обясни, че има проблеми с осигуряването на безопасността, ставали са много инциденти в годините назад. „Районът трудно се обезопасява, много е голям. По закон организаторът е длъжен за обезопаси събитието. Организирано мероприятие от Община Каварна няма да има”, обясни Михайлов. Той допълни, че ако някой реши по собствено желание да отиде и да посрещне първото юлско утро не е проблем.

Джулай морнинг на Камен бряг ще има, каза бившият кмет на Каварна Цонко Цонев. По думите му отбелязването ще е свободно, без някаква специална организация. Цонев сподели, че немец, живеещ в Камен бряг, предоставя сцена, генераторът се осигурява от фотографа, живеещ в Австрия, Юри Чарийски. Засега участие са заявили две варненски рок групи и една от Русе. По думите на бившия кмет на Каварна по традиция и тази година се очакват много хора.

Първото юлско утро ще бъде посрещнато с музика и настроение и в Почивен комплекс „Свети Георги”, който се намира между Балчик и Каварна. Пред Пиратския бар на плаж Иканталъка гостите ще бъдат забавлявани от Станислав Сланев-Стенли и групата му, в която е и популярният Димитър Ковачев-Фънки.

Посрещането на Джулая по крайбрежието вече се приема за нещо нормално. Буквално навсякъде, където мястото позволява, а и да не позволява, ще има ранобудници, които ще очакват първия юлски изгрев. Всъщност, първо, слънчевите лъчи ще огреят фарът на Шабла и Шабла. Защото това е най-източната точка на страната. И там за поредна година ще се потопят първи в магията на първия юлски изгрев.

Така че всички онези, които са на брега край Шабла първи ще чуят незабравимата "Джулай Морнинг" на Юрая Хийп. Там ще бъде и Десисислава Донева.

"Това не е просто да посрещнеш поредното слънце. Защото, както всички знаем, в годината има поне 365 изгрева. Това е нещо като обещание, което даваш пред самия себе си, че ще имаш това време, че ще си даваш това време, че ще бъдеш част от нещо, което те прави щастлив, да бъдеш сред природата, че ще си даваш възможността, да се пречистиш, да започнеш отначало, че ще си дадеш лятото. Това е преди всичко лято на душата."

Часът и мястото на срещана отдавна са ясни – къмпинга край Шабла точно в 0 часа. Повече от пет-часов концерт и накрая най-чаканият изгрев – този на 1 юли.

Юлското слънце ще посрещнат ентусиасти по цялото крайбрежие на Варна - от Аспарухово до Златни пясъци. Всички заведения по плажната алея в града ще работят със специална програма.

Повече чуйте от Радио Варна

Коментари

Новини Варна