IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
17:00 | 5 юли 2021
Обновен: 04:29 | 19 април 2024

ДКС вдига наемите

С до 70% по-високи сметки за ток ще плаща Двореца на културата и спорта във Варна

По материала работи: Слав Велев
ДКС вдига наемите

С до 70% по-високи сметки за ток ще плаща Двореца на културата и спорта във Варна. Ръководството му е изправено пред безпрецедентна ситуация, тъй като фирмата-доставчик на електроенергия е прекратила едностранно договора си с дружеството и новите оферти, предоставени на ДКС са с многократно по-високи цени на мегаватчас. Това съобщи за Радио Варна Минко Христов -изпълнителен директор на ДКС. Христов обясни, че последиците ще са негативни за многобройните културни и спортни прояви, както и за социалната дейност. Основният мотив на фирмата-доставчик на електроенергия заради, който е прекратен договорът, е завишената цена за изкупуване на зелена енергия, обясни Минков. Той каза, че опасност ДКС да остане на тъмно няма, но по-скъпият ток ще доведе до увеличение на наемните цени на залите, ще рефлектира и върху посещаемостта.

Ако досега на месец сметките за ток са били около 26-30 000 лева, то сега те ще бъдат с 14-15 000 лева по-високи. От 1 юли вече сме на доставчик от последна инстанция, което означава, че ще бъдем на крайни потребителски цени, по-високи от цените за битовите клиенти, обясни Христов.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Минко Христов -изпълнителен директор на ДКС

Коментари

Новини Варна