IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
17:32 | 28 април 2015
Обновен: 05:33 | 6 май 2024

Пиян мъж „застреля“ цар Калоян

По материала работи: Ставри Таргов
Паметникът на цар Калоян

44-годишният Стефан Курдов от Аксаково отнесе 150 лв., след като „застреля“ паметника на цар Калоян зад сградата на Варненския окръжен съд. Според магистратите действията му не могат да се квалифицират като хулиганство, затова му е написан само акт за нарушаване на обществения ред. Мъжът стрелял с газов пистолет.
Случаят е от неделя вечерта. Около 21,30 часа двойка младежи подали сигнал на 112, че въоръжен мъж стреля по паметника зад съда. Патрулката пристигнала за броени минути и заварила видимо пиян мъж, който говорел по телефона и размахвал пистолет. Мъжът не оказал никаква съпротива, дал оръжието на униформените и без да създава проблеми, се качил с тях в патрулката.
В обясненията си пред дежурния съдия Курдов обяснил, че си купил пистолета 2-3 дни по-рано от ловно-рибарския магазин срещу Полиграфията. Оръжието е газов пистолет и още нямал разрешително за него, бил в уведомителен режим. Вечерта се почерпил с приятели. Когато минавал покрай паметника, говорел на висок глас по телефона. Свидетели са го чули как споделя с човека отсреща: „Представи си сега, като взема пистолета и го насоча към главата на цар Калоян“, като в същото време съпровождал думите си с действия.
Пред разследващите Курдов обяснил, че съжалява за действията си. Със сигурност обаче след инцидента няма да има възможност да се сдобие с разрешително за оръжие. По данни на съда мъжът вече е бил осъждан.

Лиляна Трънкова

 

Коментари

Новини Варна