IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
16:30 | 12 юли 2021
Обновен: 08:11 | 29 март 2024

Съдят варненец, обрал свой познат в Пловдив

Двамата мъже се запознали по интернет и прекарали няколко безпаметни дни в хотелска стая

По материала работи: Слав Велев
Съдят варненец, обрал свой познат в Пловдив

Снимката е илюстративна/Shutterstock

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 26-годишния Г.Л. за това, че използвал платежен инструмент - дебитна карта, без съгласието на титуляря й - престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

В края на февруари 2020 година Г.Л. се срещнал със свой познат от интернет в Пловдив. Двамата прекарали няколко дни заедно, като в тези дни употребявали значителни количества алкохол. Преди да си тръгне от хотелската стая, в която били отседнали, обвиняемият се възползвал от факта, че приятелят му спи и взел част от вещите му, парите му и две банкови карти.

Г.Л. не губил време, купил си билет за влака за Варна и заминал за морската столица. Наел стая в хотел. След като изхарчил взетите пари, решил да се възползва от банковите карти, които също взел. На 2 март изтеглил наличните 30 лева и с тях се върнал в Пловдив.

Обвиняемият е известен на органите на реда и е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години, както и глоба до двойния размер на получената сума.

Коментари

Новини Варна