IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:20 | 20 юли 2021
Обновен: 21:12 | 18 април 2024

Седмокласниците разочаровани: Без разместване след второто класиране

Вижте до колко паднаха баловете за прием в най-желаните училища във Варна

По материала работи: Слав Велев
Седмокласниците разочаровани: Без разместване след второто класиране

Увеличават паралелката с испански и португалски език в IV ЕГ

Седмокласниците останаха разочаровани след излизането на резултатите след второто класиране. Минимална е разликата в максималния бал на учениците и при втория шанс. Той е 481,5 за паралелка в Математическата гимназия във Варна. Това каза за Радио Варна Ирена Радева, изпълняваща длъжността началник на Регионалното управление на образованието във Варна.

Няма особена разлика и в пренареждането на гимназиите избрани от учениците и при втория етап на класиране. Най-предпочитани остават паралелките в Математическата гимназия и езиковите гимназии във Варна, каза още Радева.

Любопитното на този етап от класирането е, че в Четвърта езикова гимназия в паралелката с изучаване на испански и португалски език има три деца с равни балове. И трите деца ще бъдат приети, а броят на учениците в паралелката от 26 ще бъде увеличен на 29.

При второто класиране най-предпочитана е паралелката в МГ –Варна „софтуерни и хардуерни науки с интензивно изучаване на немски език”. Максималният и минималният бал за нея е 481.5.

Втората позиция е отново за МГ-Варна за паралелката „математика и информатика с изучаване на английски език”, като максималният бал за нея е 480.5, а минималният – 448.

Третата позиция е за Първа езикова гимназия за паралелката „немски с английски език” – максимален бал и минимален бал 469.5

Най-ниският бал, с който приема ГПЧЕ „Йоан Екзарх” на второ класиране, е 410.5 за профил „френски с английски език”. Съответно максималният бал за тази паралелка е 431.5.

В Първа езикова гимназия най-ниският бал за прием тази година е 431.5 за профил „английски с немски език”, срещу 443 – максимален бал на второ класиране.

Резултатите от второ класиране във Варненска област можете да видите тук.

Припомням, че на първо класиране най-високият бал тази година беше 498.5 точки при максимални 500 точки.

Повече чуйте в интервюто на Димитрина Дончева с  Ирена Радева ТУК

Коментари

Новини Варна