IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:45 | 21 юли 2021
Обновен: 07:42 | 28 април 2024

Дилър влиза в затвора, клиентите му също с присъди

35-годишният мъж продал близо 16 гр. марихуана на три лица

По материала работи: Слав Велев
Дилър влиза в затвора, клиентите му също с присъди

Предаденият на съд от Окръжна прокуратура - Търговище М.Н. ще търпи наказание една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при общ режим и ще заплати глоба в размер на 4000 лева. Мъжът бил привлечен в качеството му на обвиняем за това, че при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества.

До ефективната присъда за 35-годишния мъж се стигнало, след като било установено, че на 15 и 16 март 2021 година, той реализирал продажба на марихуана с общо тегло от 15,53 грама на три лица, а при направеното претърсване в дома му били намерени и иззети 54,46 грама от същото наркотично вещество и 2,95 грама метамфетамин. Част от марихуаната била разпределена в пакетчета.

В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 443,74 лева. Наркотичните вещества, иззети при действията по разследването, ще бъдат унищожени. 

Двама от „клиентите“ на М.Н. също ще търпят наказания от по шест месеца „лишаване от свобода“ за всеки, изтърпяването на които се отлага с три години изпитателен срок. Всеки от тях ще заплати и „глоба“ в размер на 1000 лева, както и разноски по делото в размер на 123, 34 лева.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна