IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:15 | 24 юли 2021
Обновен: 19:52 | 23 април 2024

Гуцанов кани всички варненски депутати на среща

Павел Христов: Липсата на свързаност е най-големият проблем за Варна

По материала работи: Слав Велев
Гуцанов кани всички варненски депутати на среща

Кадър: YouTube

Варненският народен представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов ще покани на среща местните депутати, на която да бъдат набелязани приоритетите за развитието на Варна. Ще бъдат поканени и представители на партиите, които са получили над един процент от гласовете на избирателите. Това съобщи Гуцанов в предаването на Радио Варна „Позиция” . Очаква се срещата да се проведе след около две седмици, каза председателят на Областния и Градския съвет на БСП и допълни: "За мен някои от важните теми са магистрала "Черно море" и втори мост над езерото, които да са част от транспортен коридор север-юг. Във Варна трябва да има истинска индустриална зона, но не това, които беше инициирана от ГЕРБ и гласувана в Общинския съвет.. Следващите важни теми са развитието на пристанището, района около Морска гара и Интермодалния терминал".

По повод днешните разговори за правителство между "Има такъв народ" и "БСП за България" Борислав Гуцанов заяви: "Ще говорим за политики, а не толкова за личности и постове. За нас е важно каква ще е социалната политика, как ще се развиват здравеопазването и образованието. Разбира се ще говорим и съдебните реформи и по-конкретно за закриването на специалните съдилища и прокуратура, за освобождаването на главния прокурор и реформа във ВСС".

"Най-важното е да има ясно разписано споразумение от партиите, които подкрепят правителството, а не плаващо мнозинство", подчерта депутатът. Според него: "Ние сме в толкова деликатен момент в развитието на страната ни, че или ще тръгнем напред и ще стане промяна, или ще стане подмяна".

Борислав Гуцанов коментира и изборните резултати на БСП, служебният кабинет, както и това, което ще бъде коментирано на утрешното заседание на Националния съвет на червените.

Павел Христов: Липсата на свързаност е най-големият проблем за Варна

Липсата на свързаност е най-големият проблем за Варна, който може да бъде решен чрез изграждането на магистралите „Хемус” и „Черно море”. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” варненският депутат от коалицията „ГЕРБ-СДС” Павел Христов. Той подчерта, че за морската столица е изключително важно изграждането и на втори мост над Варненското езеро:

"Вторият Аспарухов мост не трябва да бъде направен като романтично начинание, просто, защото сме решили, че трябва да го има, а трябва да стъпи върху реални потребности, свързани с двете магистрали и икономическата зона. По времето на ГЕРБ започна проектирането на АМ "Черно море", но това изчезна от дневния ред на обществото. Икономическата зона на Варна също е една тема, почти реализирана и в един момент архивирана".

Преговорите за съставяне на правителство Павел Христов коментира с думите: "Тези преговори са една фасада на задкулисни процеси, които текат последните няколко месеца. в резултат на които, според мен, ще видим правителство, оформено около странни принципи и още по-странни коалиции".

За "ГЕРБ-СДС" една от приоритетните теми за държавата в момента е управлението на Ковид кризата, подчерта депутатът, според когото: "Четвъртата вълна вече чука на вратата, а държавата не е подготвена за нея". Павел Христов подчерта, че ще предстоят нови икономически предизвикателства, за които, според него, този парламент не е подготвен.

Чуйте как Павел Христов коментира парламентарните избори, работата на служебното правителство и темата за "изчегъртването".

Повече от разговорите на двамата депутата от Варна с Валери Велликов може да чуете ТУК и ТУК

Коментари

Новини Варна