IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
10:50 | 28 юли 2021
Обновен: 09:08 | 26 април 2024

Комшии пропищяха от Районен съд Варна. Дават магистратите на прокурор

Собственици от бул. "Владислав Варненчик" №63 се жалват от тормоз и изнудване

По материала работи: Слав Велев
Комшии пропищяха от Районен съд Варна. Дават магистратите на прокурор

Районен съд Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Комшии пропищяха от Районен съд Варна. Дават магистратите на прокурор за тормоз и изнудване. Собственици на апартаменти на бул. "Владислав Варненчик" №63 са завели жалба в Районна прокуратура с входящ номер 10195/21. Дежурният прокурор коментира, че за пръв път се среща с такъв казус – досъдебно производство срещу съд.

В документа собствениците на имоти обясняват, че служителят на съда по подръжката Емилия Василева е предизвикала фалшиво общо събрание, защото съдът не е собственик на общата сграда, а ползвател с решение на Министерски съвет от 90-те години.

На това нелигитимно общо събрание на съсобствениците на адрес бул. "Владислав" 63 е вписан фалшив 8-ми съсобственик – Централен регистър на особените залози, с една единствена цел – фалшивото общо събрание за да има кворум.

Според агенциата по картография и кадастър сградата има 7 съсобстевеници, а не 8 – 5 апартамента и 2 институции – Министерството на Земеделието и кметство Одесос.

На нелигитимното общо събрание се явяват 3-ма представители – на съда, който не е съсобственик, а ползвател на сградата, на район Одесос заради кабинета за превенция и един от собствениците на апартамент.

Нелигитимното общо събрание е решило да има ремонт на покрива за 27 720 лв с изпълнител точно определена фирма.

Журналистическо разследване установи, че тази фирма е правила досега всички ремонти на сградите на съда. И най-скандалното е, че тази фирма след като получи поръчката я възлага на подизпълнител, един и същ разбира се, пише Валентин Великов, 24 часа в сигнал до електронната поща на ИА "Черно море".

Коментари

Новини Варна