IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:00 | 28 юли 2021
Обновен: 18:23 | 27 март 2024

Варна става част от кампанията „Влез в мрежата“

Събитието ще се проведе на 30 юли (петък) от 18 часа на входа на Морската градина

По материала работи: Слав Велев
Варна става част от кампанията „Влез в мрежата“

Варна се включва в кампанията „Влез в мрежата“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“. Събитието в морската столица ще се проведе на 30 юли (петък) от 18 часа на входа на Морската градина до Слънчевия часовник. Целта на кампанията е са да демонстрира по забавен начин необходимостта от дигитални умения.

Откриването ще бъде с танца Jerusalema Dance Challenge, с участието на ученици от ОУ „Антон Страшимиров“ и от Общинския детски комплекс. След това е предвидено състезание между 6 двойки - 1 младеж и 1 възрастен, с различни онлайн активности, като целта е учениците да покажат на възрастните елементарни дигитални умения, които са базови в днешната работна и лична среда. Успоредно с това ще се събират предложения от гражданите за бъдещето на Европа - чрез анкети на място и в уебсайта на програмата. Идеите ще бъдат обобщени и изпратени до Европейската комисия. За публиката е организирана и викторина с награди. Водещи на събитието са актьорите Сашо Кадиев и Катето Евро.

Партньори на програмата са Община Варна, Общинският детски комплекс, школа „Европейски мост“, ОУ „Антон Страшимиров“, асоциация „Био мрежа“ и други.

Коментари

Новини Варна