IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
10:45 | 3 август 2021
Обновен: 21:51 | 13 март 2024

4 години затвор за варненски дилър на марихуана

35-годишният мъж имал и предходна съдимост

По материала работи: Слав Велев
4 години затвор за варненски дилър на марихуана

Четири години „лишаване от свобода“ за 35-годишен варненец, държал с цел разпространение и разпространил марихуана при условията на опасен рецидив

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, съдът постанови наказание за 35-годишният И.Д. Мъжът бил привлечен като обвиняем за две престъпления - държане с цел разпространение високорисковo наркотично вещество при условията на опасен рецидив, в съучастие и без надлежно разрешително и разпространение на наркотични вещества.

Подсъдимият ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години, изтърпяването на което ще бъде при първоначален строг режим. Направените по делото разноски в размер на 407,06 лева, се възлагат на И.Д. и ще бъдат заплатени от него.

В края на декември 2020 г. обвиняемият бил задържан след като продал марихуана с тегло 0,75 грама на мъж от Варна. При действията по разследването от И.Д. били иззети още 26,26 грама от същото наркотично вещество. Това не била първа проява на подсъдимия. Той бил добре известен на органите на реда и осъждан, включително за същото престъпление.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна