IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:10 | 3 август 2021
Обновен: 12:13 | 15 март 2024

Осъдиха пияната чужденка от Златните

Опитала да удари с глава старши полицай

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха пияната чужденка от Златните

Условно наказание наложи Районен съд – Варна на чуждестранна туристка, вилняла в курорта Златни пясъци.

Делото бе решено в бързо производство, с признаване на вината, по силата на внесено за разглеждане и одобрено Районен съд – Варна споразумение, съобщиха от правораздавателната институция. 

Самите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото са извършени на 1 август тази година, като са съпроводени със съпротива срещу орган на властта.  Тогава подсъдимата в нетрезво състояние се опитала да удари с глава старши полицай към районното управление на полицията в КК “Златни пясъци“ и нанесла удар с ръка в областта на рамото на служителя на реда.

За извършеното престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК, на 24-годишната полска туристка бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Пострадалият от деянието се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди.

Съдебният акт е окончателен. 

Коментари

Новини Варна