IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:30 | 3 август 2021
Обновен: 11:55 | 14 март 2024

Жега в автобуса! Синдикатите са притеснени за шофьорите във Варна

Съюзът на Транспортните Синдикати инспектира условията за работа в общинското дружество

По материала работи: Слав Велев
Жега в автобуса! Синдикатите са притеснени за шофьорите във Варна

Снимката е илюстративна/Кадър: Нова

Липсата на климатици в някои превозни средства на „Градски транспорт” във Варна се оказва сериозен проблем през последната поредица топли дни в морския град. Някои шофьори работят в тежки условия, предвид високите температури. 

Това бе установено при работно посещение на председателя на Съюз на Транспортните Синдикати в България Екатерина Йорданова, предаде Дарик. При срещата й  с работещите в общинското дружество стана ясно още, че липсва помещение за отдих, както и необходимост от ремонт на ведомствената бензиностанция.

Освен това се идентифицира и предизвикателство в комуникацията и разпределението на работниците по синдикални организации. 

Всички тези въпроси бяха отправени до ръководството на дружеството. На срещата със синдикалистите присъстваха изпълнителният директор на „Градски транспорт“ Злати Златев и председателят на борда на директорите Жельо Алексиев. Те поеха ангажимент да разгледат всички поставени от работниците въпроси и да работят по изпълнението на предложените от синдикатите конкретни решения. 

Коментари

Новини Варна