IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:45 | 4 август 2021
Обновен: 21:02 | 16 март 2024

Опасно: Нагли шофьори влизат в бул."Трети март" във Варна напряко през тротоара

Това е честа практика за паркиралите пред търговския център в района

По материала работи: Слав Велев
Опасно: Нагли шофьори влизат в бул."Трети март" във Варна напряко през тротоара

Снимка: Радио Варна

Нагли шофьори създават предпоставка за ПТП на един от най-натоварените и рискови булеварди във Варна, алармират очевидци Радио Варна. Коли се вливат в бул."Трети март" напряко през паркинга и тротоара, без да използват изхода. Сигнал на граждани от квартал „Възраждане - 4”, район „Младост” предизвика проверка на КАТ- Варна.

Това е честа практика- автомобилите, паркирали пред търговски център, да преминават направо, казват очевидци. Това създава опасни ситуации с преминаващи граждани и е предпоставка за катастрофи, тъй като колите излизат внезапно на булеварда и пред автомобили, които идват след светофара на спирка „Осъм”, обясняват загрижените варненци.

Очаква се отговор от общината дали съществуващата пътна връзка от търговския обект към булеварда е одобрена, а в зависимост от становището ще бъдат предприети и мерки. Сред вариантите за ограничаване на нарушенията са поставяне на знаци за забрана на достъпа до платното, и обособяване на вход и изход, каза главен инспектор Петко Камбуров-началник на пътната полиция във Варна.

Завишен е трафикът на автомобилния поток в летните месеци, каза още той.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с главен инспектор Петко Камбуров-началник на пътната полиция във Варна:

Коментари

Новини Варна