IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
09:00 | 6 август 2021
Обновен: 05:47 | 26 април 2024

Пробация за варненец, обрал проститутка

Взел си обратно парите, свил и лаптопа на жрицата

По материала работи: Слав Велев
Пробация за варненец, обрал проститутка

21-годишен младеж беше осъден от Районен съд – Варна на „пробация“ за срок от 1 година и 6 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес, с периодичност 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение.

През нощта на 17 срещу 18 септември миналата година, подсъдимият решил да ползва сексуални услуги от жена, която проституирала в района на бул. „Владислав Варненчик“. Той изтеглил от банкомат наблизо уговорената сума от 100 лева и двамата взели такси до обитаван от нея адрес. В жилището подсъдимият забелязал къде жената прибрала дадената от него парична сума, като взел решение да се скрие и изчака навън, докато тя напусне адреса и после да се върне за парите и други чужди вещи. Минути след като пострадалата заключила с катинар входната врата, подсъдимият го счупил с плочка от земята, проникнал отново в жилището, като отнел скритата парична сума и преносим компютър със зарядно устройство. Впоследствие пострадалата подала сигнал за кражбата и предоставила записи от видеоохранителни камери.

21-годишният младеж има предходна съдимост. До приключване на съдебното следствие в първоинстанционното производство откраднатите вещи, на обща стойност за около 550 лева, били върнати на потърпевшата. Направените по делото разноски се възлагат на подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна