IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:20 | 6 август 2021
Обновен: 07:49 | 25 април 2024

Искат извънредна сесия за кризата с боклука във Варна

Предложението е на групата на ДБ в Oбщинския съвет

По материала работи: Слав Велев
Искат извънредна сесия за кризата с боклука във Варна

Снимка: Фейсбук/Иван Барбов

Извънредно заседание на Общинския съвет за кризата с боклука във Варна иска Демократична България. Общинските съветници от обединението внесоха искането до председателя на местния парламент с копие до кмета на града. 

Контейнерите за смет стоят по цели дни препълнени при температури над 30 градуса. В разгара на туристическия сезон големи части от града ни изглеждат като гето. Трябва да станат ясни причините, довели до катастрофалното състояние, се изтъква в писмото.

Ето и пълният текст на искането:

„Вече повече от месец в цяла Варна е налице безпрецедентна криза със сметосъбирането. Контейнерите стоят по цели дни препълнени при температури над 30 градуса. Разнася се зловонна миризма по улиците в районите, засегнати от кризата, а хората не могат да отворят прозорците си. Опасността от зараза е огромна, а глутници от бездомни кучета разкъсват купчините торби, нахвърляни около препълнените контейнери. В разгара на туристическия сезон големи части от града ни изглеждат като гето. Хаосът в сметосъбирането е убийствен за гражданите на морската столица и туристическия бранш. За съжаление оправданията не помагат на варненци и гостите на града, нужна е работа и контрол! 

Уважаеми, г-н Балабанов, групата на Демократична България в Общински съвет Варна се обръща към Вас с настоятелно искане за спешно свикване на извънредна сесия, на която кметът на Варна да бъде задължен да осведоми общинските съветници за причините, довели до катастрофалното състояние, в което се намира една от основните дейности, за които е отговорна общината и мерките, които ще предприеме за незабавното му преодоляване. 

Заявяваме, че категорично ще подкрепим всяко действие на Община Варна в посока справяне с това бедствие.“

Коментари

Новини Варна