IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
17:00 | 17 август 2021
Обновен: 20:26 | 28 април 2024

Мати пое на последното си плаване. ВМС изпрати журналиста в последния му земен път

Матей Тодоров почина от COVID в началото на декември миналата година

По материала работи: Слав Велев
Мати пое на последното си плаване. ВМС изпрати журналиста в последния му земен път

Снимка: ВМС

На 17 август последното желание на Матей Тодоров - Мати и близките му – „Да го приеме морето”, беше изпълнено от Военноморските сили.

Церемонията по разпръскването на праха му се проведе на борда на медицински катер „Г.С.Раковски“ в присъствието на началника на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров, родственици и бивши колеги.

След прехода до мястото за провеждане на ритуала, прощални слова произнесоха началник Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров и съпругата на Матей Тодоров госпожа Марияна Тодорова.

В словото си капитан I ранг Кукуров каза „Написаното е слабо отражение на това което чувстваме, защото той е един от нас и няма как видна личност като него да бъде забравена“.

В знак на признателност към труда на Матей Тодоров началник Щаба на Военноморските сили предложи да се направи личен фонд в Държавен архив, където да се съхраняват делата и творбите му.

Госпожа Тодорова, в отговор на словото на капитан I ранг Кукуров изрази благодарността си и уважението с което Военноморските сили го изпратиха в последното му плаване.

Матей Тодоров е награждаван и удостояван с множество награди и отличия. Освен големия принос за популяризирането и издигането престижа на военния ни флот, той е отдавал и споделял не малка част от живота си на моряшката служба.

Мати беше дългогодишен директор на Телевизионния център във Варна и главен редактор на Радио Варна близо 10 години, след което професионалния му път го отведе във Военния канал. Той почина от COVID в началото на декември миналата година.

Поклон пред светлата му памет!

Коментари

Новини Варна