IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
08:10 | 18 август 2021
Обновен: 08:04 | 25 април 2024

Времето във Варна на 18 август 2021

След кошмарния пек, дъждовни бури. 14 са областите в риск от наводнения

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 18 август 2021

Преди обeд ще преобладава слънчево време, но следобед по приближаващ от запад студен фронт облачността ще се увеличи. Привечер на места, предимно в районите на Предбалкана, Лудогорието и поречието на Дунав, а през нощта и в останалите райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са и локални градушки. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който по-късно във вътрешността ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще са по-ниски от последните дни и преобладаващите максимални ще са между 28 и 33 градуса, за Варна около 30.

Вълнение на морето 1-2, следобед 2-3 бала. Температура на морската вода 25-27 градуса.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 19 минути, залез в 20 часа и 4 минути. Продължителност на деня – 13 часа и 45 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /35.1°/ е измерена през 1938 година, а най-ниската /13.0°/ през 1925 година.

Жълт код за интензивни валежи с гръмотевици и градушки в 14 области от Североизточна и Югозападна България за днес. Това показва картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

В следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. С до умерен, в Дунавската равнина - и временно силен северозападен вятър, ще нахлува хладен въздух. През нощта на отделни, а през деня на повече места в Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вечерта явленията ще обхванат североизточните райони.

По-голяма вероятност за локални интензивни извалявания и градушки има в Рило-Родопската област. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България. След временното повишение през нощта, атмосферното налягане през деня отново ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Коментари

Новини Варна