IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:45 | 2 септември 2021
Обновен: 14:19 | 26 април 2024

Запушиха всички входове към Паметника на българо-съветската дружба

Община и полиция провериха изоставения монумент над Варна след интернет клип

По материала работи: Слав Велев
Запушиха всички входове към Паметника на българо-съветската дружба

Снимка: Областна администрация Варна

Във връзка с качен в интернет видеоклип, в който група младежи проникват в основното тяло на Паметника на българо-съветската дружба е извършена проверка на място от служители на Областна администрация Варна, съобщиха от областната администрация в града.

Установено е, че всички входове са преградени и достъпът до вътрешността на паметника е ограничен. Изградената система за видеонаблюдение и системата СОТ функционират съобразно фабричните им технически характеристики.

След направената съпоставка между входа от видеоклипа и реално съществуващият вход се прави извод, че видеоклипът е сниман много преди месец август 2021 г., тъй като ограничителната решетка е монтирана през месец юли 2020г.

Първото сигнално писмо от Министерство на вътрешните работи, Областна дирекция на МВР- Варна и Второ районно управление Варна за нерегламентиран достъп във вътрешността на Паметника на българо-съветската дружба е постъпило в Областна администрация Варна на 18.06.2020г. Взети са мерки за ограничаване достъпа на външни лица. С цел превенция и предотвратяване на фатални инциденти са монтирани метални ограждения и решетки на входа на Паметника на българо-съветската дружба, които са налични и са в изправност към момента на настоящата проверка.

Коментари

Новини Варна