IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
08:24 | 3 май 2015
Обновен: 00:58 | 23 април 2024

Мокри и хлъзгави са пътищата във Варна и региона

Скоростта на движение по автомагистрала "Хемус" във варненска и шуменска област е ограничена до 90 км/ч

По материала работи: Слав Велев
Мокри и хлъзгави са пътищата във Варна и региона

Мокри и хлъзгави са пътищата във Варна и областта, предупреждава Радио „Фокус” – Варна. Видимостта е добра.

Трафикът по направленията Варна – София и Варна – Бургас е с обичайна натовареност. Скоростта на движение по определени участъци от автомагистрала „Хемус“ е ограничена до 90 км/ч. Ограничението е въведено за участъци на територията на областите Шумен и Варна от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/ и от км 349+820 до км 376+119 /ляво платно/. В тези отсечки е поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение.

Спокойно е движението по пътя Варна - Добрич.

Във Варна пътните настилки са мокри, трафикът е с нормална интензивност по основните улици и булеварди. Ремонтни дейности се извършват по бул. „Христо Ботев” в участъка от Катедралата до Аспарухов мост. Поставени са предупредителни табели за извършваните дейности.

Въведена е временна организация на движение по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“. Причината е извършване на строително-ремонтни работи. Движението по отсечката се извършва двупосочно в едното платно. Няма промяна на спирките на градския транспорт, като всички се обслужват.

Въведена е и временна организация на движението по бул. „Княз Борис I“, в участъка от пътен възел Почивка до Икономическия университет. Трафикът се извършва двупосочно в южното пътно платно - откъм Морската градина. Няма промяна на спирките на градския транспорт.

Призовават се шофьорите да избират алтернативни маршрути с цел избягване на задръствания и по-бързо придвижване.

Временна организация на движение е в сила и за участък от пътя Варна - Виница между спирки „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“. В района е поставен нов светофар, който регулира движението, както и пътна сигнализация.

Коментари

Новини Варна