IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:30 | 15 септември 2021
Обновен: 11:25 | 23 април 2024

Тръгват хайки за ученици по баровете във Варна

КАТ в акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ до 22 септември

По материала работи: Слав Велев
Тръгват хайки за ученици по баровете във Варна

В първия учебен ден са осигурени полицейски патрули, които да подпомагат движението и да осигурят безпроблемно придвижване на учениците и техните придружители. Това съобщиха от варненската полиция.

В периода септември – октомври се провежда традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. По този повод седмицата от 15 до 22 септември преминава под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“. През този период служителите, подпомагащи пътното движение, ще регулират трафика на автомобили и пешеходци, с цел осигуряване на безопасното пресичане на децата и техните придружители.  

Планирани са специализирани полицейски операции в питейни и увеселителни заведения, с цел недопускане присъствието на малолетни  и непълнолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца, обяви началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Илиян Илиев, предаде "Дарикhttp://dnews.bg".

Планиран е контрол на търговските обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на забранени изделия. При необходимост ще се съставят предупредителни протоколи на нарушителите. 

Полицейските наряди ще имат за задача и да следят за продажбата на наркотични вещества в районите на училищата.

Коментари

Новини Варна