IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
09:30 | 18 септември 2021
Обновен: 17:05 | 22 април 2024

РЗИ провери 29 обекта и написа 1 акт за седмица във Варна

Обработени и изготвени са отговори на 5 сигнала и 3 запитвания постъпили в инспекцията

По материала работи: Слав Велев
РЗИ провери 29 обекта и написа 1 акт за седмица във Варна

За периода от 10.09.2021 г. до 16.09.2021 г. служители на отдел Държавен здравен контрол (ДЗК) към РЗИ - Варна извършиха проверки на 39 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка, съобщават от инспекцията в морския град.

Проверките са извършени в кухни към детска градина и здравни кабинети,училища, перални, хотели, почивна база, бунгала, СПА и уелнес центрове, фитнес зала, плувни басейни, оптики, магазини за хранителни стоки, ресторанти и др.

През отчетния период е съставен 1 акт за нарушаване на задължителните противоепидемични мерки.

Обработени и изготвени са отговори на 5 сигнала и 3 запитвания постъпили в инспекцията. От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 3 броя проверки в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ Няма констатирани нарушения.

Издадени са: 2 удостоверения, с които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и 5 удостоверения за недостатъчност.

Коментари

Новини Варна