„Всяка година по тези празници има внос. Особено през последните години, когато броят на животните в България рязко намалява (вж. статистиката в цифри отделно). За клиентите е важно, ако искат да изберат българското, да гледат печата на месото. По закон на бутчето, на плешката на агнето трябва да има маркировка BG. Вносното няма такъв печат.“ Това коментира специално за „Черно море“ д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Агенцията на месопреработвателите в България.
Тя допълни, че при всички положения българското агне е по-вкусно от вносните. „Нашите животни са млечни, месото им е много по-крехко и по-нежно. Вносното е по-жилаво, а вкусът се променя, ако е било замразено дълго време“, каза още д-р Чамова.
Д-р Светла Чамова: Гледайте печата на агнешкото
Българското месо е по-вкусно
04.05.2015 | 11:36 ч. Обновена: 14.06.2025 | 23:56 ч.
0

Новини
-
Хроничното безсъние може да ускори загубата на памет
-
Турски съд нареди ограничаване на достъпа до акаунта на чатбота Grok в X
-
Лудогорец се измъкна от загуба срещу 10 от Локомотив Пловдив
-
Гурбетчийка: На ден във Франция взимаме 120 евро, в България - 50 лв.
-
Убийството на Чарли Кърк предизвика искри и в Италия
-
Изхвърлихме Финландия! Александър Василев победи бившия номер 37 в света за Купа Дейвис
Новини Варна
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата
Коментари