„Всяка година по тези празници има внос. Особено през последните години, когато броят на животните в България рязко намалява (вж. статистиката в цифри отделно). За клиентите е важно, ако искат да изберат българското, да гледат печата на месото. По закон на бутчето, на плешката на агнето трябва да има маркировка BG. Вносното няма такъв печат.“ Това коментира специално за „Черно море“ д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Агенцията на месопреработвателите в България.
Тя допълни, че при всички положения българското агне е по-вкусно от вносните. „Нашите животни са млечни, месото им е много по-крехко и по-нежно. Вносното е по-жилаво, а вкусът се променя, ако е било замразено дълго време“, каза още д-р Чамова.
Д-р Светла Чамова: Гледайте печата на агнешкото
Българското месо е по-вкусно
04.05.2015 | 11:36 ч. Обновена: 14.06.2025 | 23:56 ч.
0

Новини
-
Оставиха зам.-кмета на София Барбутов в ареста
-
Силви Кирилов със заповед за сформиране на работна група за специализациите
-
Затварят ледената пързалка във Варна за ремонт
-
Задържаха кандидат-кмет за побой над жена му
-
Купуват 13 000 нови бодикамери за полицията
-
Обявиха заместника на Кирил Петков в парламента
Новини Варна
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата
Коментари