IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
10:10 | 27 септември 2021
Обновен: 21:06 | 25 юли 2024

В Морската градина: Варненец нападна незрящи и куче-водач

Животното изплашило сина му

По материала работи: Слав Велев
В Морската градина: Варненец нападна незрящи и куче-водач

Снимка: Фейсбук

Млад баща от Варна е нападнал незрящи жена и мъж в Морската градина. Причината? Кучето-водач на жената изплашило сина му и мъжът решил, че трябва да се саморазправи със стопанката му и приятелката й, както и с баща й. Дърпане на бастун, удар с него, разкървавена вежда, заплахи с полиция, изплашени жени и... едно дете, станало свидетел на всичко това, пише "GlasNews.bg".

Случката е разказана във Facebook от дъщерята на незрящия мъж, която е свидетел на случилото се. Представяме нейната гледна точка с уговорката, че сме готови да чуем и младия баща, решил да защити детето си точно по този начин.

"Снощи вечерта към 19 ч с родителите ми и една наша приятелка се разхождахме из Морската с двете ни кучета водачи - едното на баща ми, а другото на приятелката ни. Нейното беше пуснато и както си вървеше до нас, се спря да подуши тревичката и този господин се обърна и я удари по главата. Аз го попитах защо го направи и той отговори, че било изплашишо сина му.

Започнахме да водим разговор и се опитвахме да получим адекватен отговор, но той само викаше и заплашваше с полиция. След това ме обиди и стисна за рамото и ме бутна и баща ми застана между нас и го хвана за ръката и господинът му дръпна бастуна и го удари по веждата и му протече кръв, след което мъжът избяга.

Възмутена съм от това какви хора има в България, как този господин дава пример на детето си. В изблиците на ярост бащата каза, че детето му го е страх от кучета, но не беше това начинът да посяга така нито на животното, нито на мен, жал ми е за детето. Случката стана до заведение "Муунлайд".

Отвратена съм и от другите двама - една жена и готвача на заведението, които даже и не знаеха за какво става въпрос, защитиха мъжа, който ни нападна, и също казаха, че ще извикат полиция. Жалко в каква държава живеем - да защитаваме мъж, който напада двама незрящи и жени, много жалко!"

А ето и няколко от коментарите на варненци под поста:

"Не знам колко защитено се е почувствало детето, виждайки как баща му бие човек в неравностойно положение, но със сигурност видяното му дава една изкривена представа за общуване. Една културна забележка би била много по-полезна. Добър пример за детето, разумно решение на проблем. Жалко!"

"Лошо е постъпил господинът, но кучетата трябва да са вързани! Отделно има наредба на община Варна, според която куче над 10кг трябва да е с намордник задължително. Никой не го интересува, че нямате двор, 'Ама то не хапе' и други подобни. Това е парк за ХОРА. Ако си държите кучетата на повод няма да имате такива проблеми."

"Със сигурност кучето не се е засилило към детето, че да изпита чак такъв огромен ужас. Особено пък куче водач. Още повече, че да посягаш на незрящи и жени е най долното нещо, което в случая можеш да направиш."

"Тези, които твърдите, че кучетата не трябва да бъдат пуснати…по закон кучетата водачи на незрящи, се ползват от специални привилегии! Те могат да се разхождат пуснати, както и да бъдат допускани до всички места за отдих, туризъм и т.н. Ползват се и със специални привилегии във въздушен, градски, и всякакъв транспорт. Така, че моля, не пишете глупости!!! Кучетата водачи не е нужно да бъдат с каишки и намордници!"

"Нямам думи да изразя възмущението си, що за човек трябва да си за да посегнеш на незрящи хора или куче водач! Тази агресивна, самозабравила се личност трябва да знае, че никой не е застрахован и утре може и той да се окаже в същото положение. Много е лесно да критикуваш когато си здрав и всичко ти е наред, а най-големия ти проблем са пуснатите кучета. Най-големият ни проблем е, че забравяме да бъдем хора, за съжаление."

"Един ден детето му ще удря вашите деца, няма да помага на нуждаещите се и няма да има уважение към възрастните и неравностойни хора."

Що се отнася до необходимостта кучетата водачи да се разхождат с повод и намордник, каквато мисъл се прокрадва в някои от коментарите, ето част от наредбата, касаеща специалните кучета:

Коментари

Боби ( преди 2 години )
Това. Еглупост. Да. Нападне. Човек. Сляп. Куче. То. Водач. Някои. Хора. Се. Самозабравили. Има. В. България. Много. Гадни. Хора
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
.................... ( преди 2 години )
***, слезте на земята! Кучетата водачи на хора с увреждания са по-възпитани от вас и са работни кучета, които помагат не само на незрящите хора, дори на хора с други заболявания. Мъжът е психично болен и наредбата на община "Портних" е незаконна спрямо твърденията на гражданите. Сбогом ***!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Младен Петров ( преди 2 години )
Грозна картинка. Бях свидетел на случката . Малко далеч Бях да се намеся . Не беше този начина . Глупава просташка разправа с незрящ човек.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Новини Варна