IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:45 | 27 септември 2021
Обновен: 22:03 | 28 март 2024

Затвор и 10 бона глоба за наркодилър от Каменар

36-годишният Огнян е с начално образование, неработи, с предишни осъждания

По материала работи: Слав Велев
Затвор и 10 бона глоба за наркодилър от Каменар

Присъда „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца и 10 000 лв глоба за мъж от Каменар, за разпространяване на марихуана и метамфетамин в условията на опасен рецидив разпоредиха магистратите от Варненския окръжен съд.

Првораздавателният орган одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Огнян Христов от село Каменар. С него 36-годишният мъж се призна за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Той е с начално образование, неработи, с предишни осъждания.

Пред съда заяви, че има завършен пети клас и разбира условията на постигнатото споразумение, като се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Страните приеха за безспорно установено, че на 10.06.2021 година в Каменар, Огнян държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 20,38 грама марихуана и 1,29 гр метамфетамин на стойност 160,98лв. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

Огнян Христов прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, чието изтърпяване да бъде при първоначален „строг“ решим. Наложена му беше и глоба в размер на 10 000 лева.

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 547,05 лв., които следва да плати в 7-дневен срок по сметка на ОД на МВР гр. Варна.

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари

Новини Варна