IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Новини Варна
16:40 | 30 септември 2021
Обновен: 21:32 | 15 април 2024

Иван Гешев се срещна с варненски прокурори и следователи

Акцент в разговорите бе организацията по противодействие на престъпленията, свързани с предстоящите избори

По материала работи: Слав Велев
Иван Гешев се срещна с варненски прокурори и следователи

Снимка: Прокуратура на Р България

Главният прокурор на България Иван Гешев проведе днес работна среща с прокурори и следователи от Апелативен район-Варна, която се състоя в Учебния център в Бяла.

В хода на разговорите бяха обсъдени работата на магистратите в апелативния район и изпълнението на приоритетите на прокуратурата, както и взаимодействието на институциите в противодействието на престъпността. Обсъдена бе и медийната политика на прокуратурата за информиране на обществеността посредством изявления на нейни официални представители и в защита на интересите на българските граждани.

Акцент в разговорите бе организацията по противодействие на престъпленията, свързани с предстоящите избори и необходимостта от активни действия за недопускане нарушения на политическите права на гражданите.

Трябва да има закон за лобизма в България според главния прокурор Иван Гешев, за да се прекрати практиката, при която адвокати на подсъдими стават депутати и после искат да променят законите в полза на тези, които защитават. Това заяви днес обвинител номер едно в к.к. "Албена", където се провежда българо-немски семинар. В следващите дни се очаква да бъде представена и статистика за подадените сигнали от служебното правителство от пресцентъра на прокуратурата, предаде БНР.

Мнението на прокуратурата е, че създаването на Закон за лобизма е въпрос, който не търпи отлагане, заяви Иван Гешев. Той визира моралната страна на поисканата от адвокат Хаджигенов оставка на европейския делегиран прокурор Вероника Трифонова.

До дни пресцентъра на Прокуратурата, по думите на Иван Гешев, ще представи статистика с всички сигнали, подадени от служебното правителство, както и информация докъде е стигнало тяхното разглеждане.

Коментари

Новини Варна