IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:45 | 9 октомври 2021
Обновен: 00:27 | 18 април 2024

Храните във Варна били сравнително евтини

По-голямо било поскъпването на плодовете и зеленчуците заради неблагоприятните климатични условия

По материала работи: Слав Велев
Храните във Варна били сравнително евтини

Според председателя на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов, не се наблюдава сериозно покачване на цените на хранителните продукти на едро. По-голямо е поскъпването на плодовете и зеленчуците заради неблагоприятните климатични условия, предаде Радио Варна.

Цената на олиото, вече започна да се понижава и поевтиняването ще продължи, тъй като тази година има свърхпроизвоство на слънчоглед. Владимир Иванов коментира, че поскъпването на храните не е толкова голямо, колкото се представя в някои медии или социални мрежи.

„Много се говори, че хранителните продукти са поскъпнали едва ли не драстично, но данните не показват сериозно покъчване на цените. Цените тръгват нагоре заради заради говоренето на някои хора, на което много им се иска да има такива поскъпване“, каза Владимир Иванов.  

Според него: "Варна се оформя като евтин град. По принцип в големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас цените на храните не са толкова високи заради добрата логстика и конкуренцията. Захарта във Варна е по-скъпа с 15 стотинки, в сравнение с повечето други райони на страната, но пък оризът, олиото, брашното, свинкото месо са по-евтини", каза Иванов.

Как високите цени на тока за бизнеса и на горивата се отразяват върху цените на храните - чуйте в интервюто на Валери Великов

Коментари

Новини Варна