IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:45 | 12 октомври 2021
Обновен: 02:06 | 20 април 2024

21-годишна джебчийка от Игнатиево на съд за поредната кражба

Младата жена е осъждана по 9 дела за общо 12 престъпления

По материала работи: Слав Велев
21-годишна джебчийка от Игнатиево на съд за поредната кражба

Снимката е илюстративна

Млада жена от Игнатиево отива на съд за кражба на портмоне и теглене на пари от чужда банкова карта, съобщиха от  Окръжна прокуратура – Варна.

На 13 февруари миналата година 21-годишната обвиняема влязла в магазин за дрехи, намиращ се на бул. „Чаталджа“ във Варна. Забелязала жена, която носела раница на гърба си и се приближила до нея. Разкопчала ципа на едната от преградите на раницата и измъкнала оттам портмонето на жертва си. След това бързо се отдръпнала, скрила откраднатата вещ и напуснала магазина. 

В портмонето Н.Т. намерила 150 лева и лични документи. Освен това намерила и банковата карта на потърпевшата от посегателството заедно с ПИН код към нея. Обвиняемата спряла на първия банкомат и започнала да тегли пари. Успяла да реализира три транзакции и изтеглила сумата от 1000 лева. 

Едва след като се прибрала в дома си пострадалата разбрала, че е жертва на престъпление. Подала сигнал в полицията. Сигнализирала и в банката, която използвала, за откраднатата банкова карта и така разбрала, че от нея вече са изтеглени 1000 лева.

Предстои делото срещу 21-годишната жена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. За кражбата може да получи до 8 години лишаване от свобода, а за използването на чужд платежен инструмент се предвижда наказание от 2 до 8 години затвор и глоба до двойния размер на получената сума.

Обвиняемата Н.Т. е добре известна на органите на реда, има множество полицейски регистрации и задържания. 21-годишната жена има основно образование и е безработна, а паричните средства, с които разполага, са набавяни чрез престъпления против собствеността, които извършва. 

От справката за съдимостта й е видно, че младата жена е осъждана към настоящия момент по 9 дела за общо 12 престъпления, от които 9 кражби. Към настоящия момент излежава присъда в Затвор – Сливен.

Коментари

Новини Варна