IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:30 | 13 октомври 2021
Обновен: 16:09 | 28 март 2024

Аквапланинг на "Хемус", варненско БМВ се озова в нива (СНИМКИ)

Джипът е преминала безпрепятствено през мантинелата

По материала работи: Слав Велев
Аквапланинг на "Хемус", варненско БМВ се озова в нива (СНИМКИ)

Снимки: Монитор

Лек автомобил БМВ с варненски табели излетя от автомагистрала "Хемус" в участъка между Шумен и Варна и кацна в нивите, след като шофьорът му попаднал в аквапланинг в локва на магистралата, предаде "Монитор". 

Произшествието е станало във вторник вечер още по светло. Според първата получена информация в района на бензиностанцията на Шел имало преобърнато БМВ извън магистралата. Оказало се, че колата е попаднала в голяма локва на пътното платно, заради аквапланинг шофьорът изгубил контрол над колата, ударил се в мантинела, скъсал я, след това преминал през дърво и се преобърнал в нивите.

При пристигането на полицаи и медицински екип шофьорът е бил контактен и е откаран незабавно в МБАЛ - Шумен. От полицията предупреждават за опасността от аквапланинг в този участък на магистралата и призовават шофьорите да бъдат бдителни. Това място е "дефектно" от години и позволява събирането на локви и малки езера на самото пътно платно. Участъкът не е коригиран така, че да не събира вода въпреки множеството случаи на аквапланинг, някои от които са завършвали и със смърт.

Коментари

Новини Варна