IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
11:45 | 20 октомври 2021
Обновен: 21:47 | 25 април 2024

Общината продава имоти във Варна (ВИДЕО)

Прекратена е съсобственост в 17 имота, а други 10 бяха одобрени за продажба

По материала работи: Слав Велев
Общината продава имоти във Варна (ВИДЕО)

Снимката е илюстратвина 

Община Варна пусна на тезгяха Членовете на ПК „Собственост и стопанство“ се събраха за 18-и път от началото на мандата, съобщиха от местния парламент в морската столица.

Одобряването на пазарни оценки във връзка с продажбата на общински недвижими имоти и прекратяването на съсобственост беше във фокуса на заседанието.

Съветниците дадоха съгласието си да се прекрати съсобствеността между общината и физически или юридически лица за 17 имота в различни части на града.

„Община Варна реално не ползва идеалните части от въпросните имоти, а само плаща данъци и такса битови отпадъци. Същевременно другите собственици са заявили интерес да ги закупят“, заяви пред съветниците Петко Бойновски, директор на Дирекция “Общинска собственост, икономика и стопански дейности”.

По думите му оценителите на имотите са предложили пазарни стойности, а цената се определя с решение на Общинския съвет.

На заседанието съветниците одобриха също пазарните оценки за продажбата на 10 недвижими имота. За други 5 имота комисията отхвърли предложенията на администрацията за одобряване на оценките или не излезе с решение.

Коментари

Новини Варна