IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:15 | 21 октомври 2021
Обновен: 20:35 | 19 април 2024

Наркодилър купувал преференции на изборите през април във Варна

11 души са замесени в схемата

По материала работи: Слав Велев
Наркодилър купувал преференции на изборите през април във Варна

Криминалисти от ОДМВР – Варна разкриха група, извършвала нарушения на изборното законодателство. 

В хода на предприети действия по разследване на престъпна дейност, криминалисти от ОДМВР – Варна разкрили извършвани нарушения на изборното законодателство – набиране на хора, които да гласуват за определена политическа сила на изборите за народни представители, проведени на 4 април т.г. Подробности за работата по случая оповестиха началникът на отдел „Криминална полиция“ комисар Цветан Пировски и началникът на сектор „Престъпления против собствеността“ главен инспектор Живко Костадинов.

В резултат на професионалните действия на сформирания екип от криминалисти са установени 11 души, имащи отношение към случая. Сред тях е организатор на престъпната схема и седем човека, които приели да участват в нарушаване на изборното законодателство и да гласуват срещу заплащане. В рамките на разследването са установени и конкретни суми пари, предлагани при гласуване за определена политическа сила.

Работата по случая продължава. Всички събрани материали ще бъдат докладвани в Районна прокуратура - Варна.

 

Началникът на отдел „Криминална полиция” Цветан Пировски допълни, че досега са получени няколко сигнала за купуване на гласове за предстоящия вот на 14 ноември.

Коментари

Новини Варна