IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
18:13 | 6 май 2015
Обновен: 20:01 | 22 април 2024

Варна търси пари за детски площадки от Въоръжените сили на САЩ

Проектите са на обща стойност над 350 хил. лева

По материала работи: Слав Велев
Варна търси пари за детски площадки от Въоръжените сили на САЩ

Община Варна се готви да кандидатства за финансиране на ремонта на две специализирани площадки от програмата за хуманитарна помощ на командването на Въоръжените сили на САЩ в Европа. Предложението на кмета Иван Портних ще бъде разгледано от постоянната комисия по европейско и международно сътрудничество към местния парламент.
 

Двете площадки за игра на деца са в Оздравителната детска градина „Ален мак" в квартал „Чайка" и в Логопедичната детска градина в „Салтанат". Стойността на първата е около 168 хил. лв., а на втората - над 187 хил. лева.
 

Хуманитарната програма на Въоръжените сили на САЩ в Европа финансира проекти за подобряването на живота на хора и деца в неравностойно положение, предотвратяването на последици от кризи и аварии, работа с Неправителствени организации и образование. Ако американските военни одобрят помощта, Община Варна няма да има нужда да участва със свои средства в проекта. 

Коментари

Новини Варна