IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:00 | 2 ноември 2021
Обновен: 00:39 | 30 април 2024

Ремонтират центъра на Провадия

Ще бъде изградена и велоалея

По материала работи: Слав Велев
Ремонтират центъра на Провадия

Започна ремонтът на централната градска част на Провадия. Той ще бъде извършен на два етапа, като първоначално се работи между ул. „Александър Стамболийски“ и Часовниковата кула, където ще се подмени водопоровода, ще се постави ново улично осветление, ще се сменят плочките на центъра и ще се извърши благоустрояване с нова декоративна растителност. В другия етап от проекта ще се премахне шадраванът, който се намира точно пред Часовниковата кула, ще се облагороди и парковото пространство зад кулата, каза за Радио Варна кметът на града Жоро Илчев, предаде Радио Варна.

На мястото на шадравана няма да бъде поставено нищо, пространството ще остане свободно както е било преди, коментира още Илчев. Съоръжението не работи от години, ръждясало е и изпочупено и не кореспондира по никакъв начин с Часовниковата кула, която има историческа стойност за града, допълни той. 

През целия център на Провадия ще бъде изградена и велоалея.

1 363 000 лева ще струват ремонтните дейности, като част от парите са осигурени от фонд „Земеделие“ и от Министерски съвет.

Създадена е организация по обезопасяване на районите около ремонтните дейности, за да могат хората да преминават през центъра без проблеми и да достигат до търговските обекти и банки безпрепятствено, каза още Жоро Илчев.

Разберете повече ТУК

Коментари

Новини Варна