IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:15 | 29 ноември 2021
Обновен: 09:59 | 25 април 2024

Закъсахме: Внасяме кадри от Азия за следващия сезон по морето

Хората в Казахстан, Киргизстан и Узбекистан били добре подготвени, учтиви и позитивно настроени

По материала работи: Слав Велев
Закъсахме: Внасяме кадри от Азия за следващия сезон по морето

Кадри от Азия могат да подпомогнат туристическия сезон през следващата година, тъй като COVID-19 доведе не само до отлив на туристи, но и до отлив на специалисти в тази сфера. Това коментира за радио Варна Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара, който се върна от посещение в Казахстан, Киргизстан и Узбекистан. Димитров коментира, че хората в тези страни са добре подготвени, учтиви и позитивно настроени и могат да допринесат за доброто обслужване на туристите у нас.

Когато сезонът е три месеца, съвсем нормално е да има отлив на желаещи българи да работят в сферата, защото няма как с три месеца да се изхранват девет, обясни той. 

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Илин Димитров

Коментари

Костов ( преди 2 години )
И колко излиза един "азиатец"?Големи майтапи се подхвърлят от хора които нямат и един ден стаж в т.н Туризъм! Между другото като влизаш в Златни пясъци трябва да внимаваш да не паднеш в някой храст или да не изскочи от там някоя змия или Лисица, невероятни" Златни" пясъци!Направете национална стратегия и концепция за Туризмът в следващите 5 години и престанете да ни показвате аматьори!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна