IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:15 | 30 ноември 2021
Обновен: 05:29 | 16 април 2024

"Цацаров" решава дали има престъпление в Община Варна

Антикорупционата комисия обяви подробности за проверката

По материала работи: Слав Велев
"Цацаров" решава дали има престъпление в Община Варна

Снимка: КПКОНПИ

Антикорупционата комисия обяви подробности за проверката в Община Варна. Тя е повод данни, че обществена поръчка за 85 милиона лева е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Общината. 

До момента в хода на проверката са изискани документи и са снети обяснения от всички членове на комисията за избор на изпълнител, от заместник-кмет и от кмета на общината Иван Портних. Снети са и обяснения от управителите на фирми, които в хода на процедурата са били отстранени от участие. Предстои преценка за изпращане на всички материали от проверката на прокуратурата, с оглед данни за корупционни престъпления, посочват от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Има сходство при постъпилите данни за извършени неправомерни действия при провежданата поръчка във Варна и две обществени поръчки в Стара Загора, които са на стойност над 84 милиона лева и също са свързани с покупка на екологични превозни средства, посочват от КПКОНПИ. 

Коментари

Новини Варна