IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:15 | 3 декември 2021
Обновен: 22:02 | 16 март 2024

Съд за двама братя строителни измамници от Пазарджик, мамили във Варна

Обвиняемите ощетили своите жертви с близо 220 000 лева

По материала работи: Слав Велев
Съд за двама братя строителни измамници от Пазарджик, мамили във Варна

Двама братя Пазарджик ще бъдат съдени във Варна за измама с договори за строежи на къщи, съобщават от Районната прокуратура в морската столица.

Обвиняемите – на 43 и 48 години, били управители на дружество с предмет на дейност проектиране, изработване и монтаж на метални конструкции. В началото то било създадено с цел в действителност да извършва дейност по изработка на такива. В последствие обаче, фирмата нямала капацитета и възможността да изпълнява възложените й дейности. За целта следвало да са налични служители с необходимите технически познания и квалификация - инженери, проектанти и др., каквито тя нямала. 

Въпреки това двамата братя решили да продължат да предлагат проектиране, изработка и монтаж на сглобяеми къщи с метални конструкции и други изделия от такива материали, за каквато дейност нямали нито физическата, нито техническата възможност. В периода от октомври 2014 година до май 2017 година те успели да въведат в заблуждение общо седем души от различни градове на страната и да ги измамят, че ще проектират и построят за тях „до ключ“ различни обекти. 

Общата сума, с която братята са ощетили своите жертви, е 217 817 лева.

Предстои делото срещу обвиняемите мъже да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до осем години.

Коментари

Новини Варна