IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:45 | 7 декември 2021
Обновен: 12:29 | 28 март 2024

Пробация за непълнолетен варненец, "брал" мед

Невръстният апаш ощавил складова база в Каменар

По материала работи: Слав Велев
Пробация за непълнолетен варненец, "брал" мед

16-годишен варненец бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение  в извършване на кражба на медни проводници от складова база на търговско дружество в село Каменар през нощта на 8 май миналата година.

Деянието е осъществено от  подсъдимия като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, в съучастие с друго неустановено по делото лице, чрез използване на техническо средство и чрез подкопаване, разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот. Посредством изкопаване на земна маса под телена ограда, счупване на катинар на метален контейнер и увреждане на заключващ механизъм на фургон, непълнолетният успял да отнеме общо 35 кг. медни проводници, на стойност около 300 лева, които впоследствие били предадени в пункт за изкупуване на метали във Варна.

16-годишният подсъдим е неосъждан досега, но се води на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо него са били налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Отнетите чужди вещи към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, районният съд му наложи наказание от 6 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 6 месеца. 

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна