IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
12:00 | 12 декември 2021
Обновен: 10:58 | 19 юли 2024

Шефът на Варненската туристическа камара влиза в парламента

38-годишният Илин Димитров ще заеме мястото на Даниел Лорер

По материала работи: Слав Велев
Шефът на Варненската туристическа камара влиза в парламента

Илин Димитров

38-годишният експерт в туризма и председател на Варненската туристическа камара Илин Димитров влиза в парламента като депутат от Варна. Това ще стане веднага, след като Даниел Лорер заеме позицията министър на иновациите и растежа. Предложението за правителство трябва да бъде гласувано в понеделник – 13 декември.

С този ход туристическата индустрия ще има още един специалист в Народното събрание. Димитров е в сферата на туризма вече 24 години. Неговата кариера започва в Албена като стажант, когато е едва на 14-годишна възраст. Целият му съзнателен живот преминава в сектора. Той владее отлично английски, немски и руски. Запален ловец и пътешественик. Женен, с две деца.

„Реших да участвам в политиката, защото смятам, че имам нужното образование, стаж, владея няколко чужди езика и съм показал, че умея да развивам структури и отношения“, споделя пред Bgtourism.bg Илин Димитров. Като пример той посочва успешните си фирми – едната е с над 15 години опит, а другата има 51 офиса в 9 държави на 3 континента.

Финалният акорд в професионалното му развитие е опитът, който трупа при управлението на Варненска туристическа камара, която обединява практически всички големи местни участници в туристическия сектор и заслужено печели тяхното уважение.

„Точно от опита ми във ВТК разбрах, че туризма трябва да се разглежда като система и че всяка една брънка е от изключително значение. През всичките тези години като преподавател, а после като директор на кариерен център видях много стойностни хора да напускат сектора, защото не виждат бъдеще в сектора. Това е загуба на най-ценния ни капитал – хората“, категоричен е Димитров, цитиран от bgtourism.bg.

„Искрено се надявам да мога да бъда полезен в Народното събрание. Смятам да направя всичко по силите си, за да включа гласа на бизнеса в управлението и да се допитвам до бранша. Сигнализирането за проблемите и възможното им решение ще дойде именно от там.
Щастлив съм, че на коалиционните преговори всички сме се обединили около каузата туризъм и сме включили стратегии и мерки за решаването на повечето проблеми.
Надявам се да имаме нужното време, за да изпълним всичко заложено.
Ако това се случи, то ще видим една коренно различна  България и един преуспяващ туризъм“, смята бъдещият народен представител.

Той споделя, че винаги ще бъде на разположение за срещи, разговори и предложения, а всеки понеделник ще бъде в офиса на „Продължаваме промяната“ във Варна, намиращ се на улица „Марко Балабанов“.

„Ще направим и онлайн платформа „Имам идея“ за туризма, където всеки ще може да разкаже за идеите си.
Лично аз разделям задачите си на такива с близък, среден и далечен хоризонт на изпълнение, както и на стратегически и тактически. В най-скоро време трябва да бъдат овладяни кризите със скъпата цена на електроенергията, липсата на ликвидни средства и ефектът на Covid-19 върху бизнеса. Следват адекватната реклама, кадровото обезпечение и образованието на кадрите в сектора. Няма как с 4 месеца сезон да задържим работещите в туризма и за това се налага развиването и включването на алтернативните видове туризъм в маркетинговия ни микс“, каза още Илин Димитров в навечерието си на клетвата, която ще положи в парламента.

Визитка

Образование:

– Езикова Гимназия (немски, английски)
– 3 бакалавърски степени от 3 учебни заведения:
  1.Международен Колеж – Албена , специалност „Маркетинг и Мениджмънт“;
  2.Колеж по Туризъм – Варна, специалност „Организация и Управление на Хотели и Ресторанти“;
  3.Стопанска Академия – Свищов, специалност „ Стопанско Управление“ ;
– Магистър – Стопанско управление от Стопанска Академия – Свищов;
– Доктор по туризъм от ИУ- Варна, предстои му да положи последен изпит през януари.

Професионален опит:

– от 1997 до 2006 – минава през много длъжности в туризма – сервитьор, барман, администратор, връзки с гостите, анимация,
– от 2007 развива собствен бизнес в сферата на туристическата анимация,
– от 2011 преподава в Колеж по туризъм – Варна (Въведение в туризма и анимация в туризма)
– от 2016 развива бизнес в сферата на трудовото посредничество. Собственик е на най-голямата фирма за внос на кадри от чужбина в страната. Доставя кадри от 9 страни и има над 50 офиса на на 3 континента
– от 2020 е директор на Център „Кариери, Предприемачаство и Маркетинг“ към ИУ- Варна
– от 2020 е председател на Варненска туристическа камара

Преминал е през множество обучения в страната и чужбина за повишаване на квалификацията си – Украйна, Хърватска, България, Румъния.

Коментари

Новини Варна