IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
13:20 | 12 декември 2021
Обновен: 18:23 | 23 април 2024

Пуснаха вкъщи обвинения за двойното убийство във Виница

54-годишният Любомир С. е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на мъж и жена

По материала работи: Слав Велев
Пуснаха вкъщи обвинения за двойното убийство във Виница

Къщата на ужасите във варненския квартал

Окръжен съд – Варна определи мярка за неотклонение „домашен арест “ на 54-годишния Любомир С. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на мъж и жена.

Според обвинението, деянието е било извършено на 09.12.2021г. във варненския квартал "Виница". За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от Любомир С., който обяснил, че на адреса от който се обажда е възникнал семеен скандал. При отиване на място, полицейските служители установили, че на входната врата на двуетажната къща има два трупа с порезни рани. 54-годишният мъж и неговата майка са били отведени от органите на реда, а жилището било запечатано.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано подозрение, че Любомир С. е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато. Мъжът е с чисто съдебно минало, а действията на разследващите свързани с дома му са приключили, посочи съдебният състав. Освен това има данни, че се касае за междусемейна вражда. Поради изложените съображения, съдът прецени, че 54-годишният мъж не би могъл да възпрепятства разследването по-нататък и най- подходяща мярка за неотклонение спрямо него е втората по тежест „домашен арест“, която ще бъде контролирана с електронно устройство.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на протест пред Варненския апелативен съд.

Коментари

Костя ( преди 2 години )
Копейка виж какво става ......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна