IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
17:00 | 20 декември 2021
Обновен: 04:19 | 25 април 2024

Затвор и 3 бона глоба за дилър от Червенци

Открили близо 3,5 кг. марихуана при обиска в къщата край Вълчи дол

По материала работи: Слав Велев
Затвор и 3 бона глоба за дилър от Червенци

Ефективна присъда и глоба от 3000 лева за мъж от село Червенци държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, съобщават от държавното обвинение.

37-годишният М.С., предаден на съд от Окръжна прокуратура Варна за това, че без разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, беше признат за виновен. Той ще търпи наказание една година и девет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим и ще заплати глоба в размер на 3000 лева.

В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 664,13 лева. Наркотичните вещества, както и другите веществени доказателства за престъпната дейност на младия мъж, иззети при действията по разследването, ще бъдат унищожени. 

До ефективната присъда за 37-годишния мъж се стигнало, след като било установено, че на 29 октомври 2020 година, в къща в село Червенци, община Вълчи дол, използвана от М.С., били намерени и иззети общо 3476,04 грама марихуана. Наркотичното вещество било разпределено в различни разфасовки в пакети и кашони.

Подсъдимият е известен на органите на реда и е осъждан за други престъпления.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна