IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:00 | 27 декември 2021
Обновен: 21:11 | 28 април 2024

Невиждано, но пък е факт: Палета отгледаха магаренце край Варна

Магарета са част от спасените от фондация „Лъки Хънт“ животни

По материала работи: Слав Велев
Невиждано, но пък е факт: Палета отгледаха магаренце край Варна

Снимката е илюстративна: „Лъки Хънт“

Магарета са част от спасените от фондация „Лъки Хънт“ животни. Едно от тях дори ражда, но отказва да кърми малкото и то е отгледано от хората и кучетата в приюта.

Според Елена Каравасилева, основателката на фондацията Светлана Хънт обичала изключително много магаренцата и именно това е била причината младата жена да основе специално защитено място, където те да живеят на спокойствие и да не бъдат експлоатирани от собствениците си. 23 магарета са спасени за няколко години от неправителствената организация, чиято мисия е да оказва помощ и да намира дом на улични животни, разказва още Каравасилева пред „Фокус“.

„Имаше период, в който се обаждаха роми и заплашваха, че са сложили нож на магарето и ако не им платим, ще го заколят. И така с времето се сдобихме с 23 магаренца, които сега живеят спокойно, без да бъдат тормозени и под заплаха, че ще бъдат убити. За щастие спасихме голяма част от животните и вече тези заплахи са в миналото“, обясни още Елена Каравасилева.

На животните е осигурено пасище от 100 дка. земя, обор и храна, а мястото е оградено, за да се гарантира безопасността им. Някои от тях са починали вече от старост, а други все още си живеят там. Сред тях е и отгледаното от кучетата в приюта малко магаренце.

„Малкият Моко се мисли за куче, защото той всъщност, откакто се е родил, живее с четириногите си приятели. Сега се опитваме да го научим, че не е куче, а магаренце, макар, че се държи точно като куче“, обясни Каравасилева.

Освен магарета, фондация "Лъки Хънт" е спасила и 8 понита от различни циркове. Във Фермата спасение са намирали ранени сърни и дори чакал, както и редки видове патици.

„Фермата "Лъки Хънт" е създадена с необходимостта за настаняване на спасени магарета и малки видове животни. Бързо осъзнахме, че Lucky Hunt Farm може да се превърне в идеално място, където можем да свързваме животни и деца –особено деца със специални нужди. Въпреки, че фермата е насочена към алтернативни терапии за деца със специални нужди, всеки е добре дошъл при нас“, казва още Елена Каравасилева.

Коментари

Николай Добрев ( преди 2 години )
Представена е лъскавата страна на фондацията, но в "кухнята" смърди и вони. На трупове и корупция. И никой не се осмелява на напише истината.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Nikalas ( преди 2 години )
А аз да попитам, думата "Lucky Hunt" знаете ли какво означава..? Смисълът и е точно противоположният на това което описвате че се случва в тази ферма..!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна