IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:00 | 31 декември 2021
Обновен: 12:50 | 17 април 2024

Как Варна посреща Новата 2022 г.

В първите минути на идната година ще гръмне заря от различни локации в петте района на града

По материала работи: Слав Велев
Как Варна посреща Новата 2022 г.

Снимка: Община Варна

Първите минути на Новата 2022 година ще бъдат посрещнати със заря от различни локации в петте района на Варна. В "Одесос" тя ще бъде изстреляна край сградата на Окръжния съд; в "Приморски" - близо до Паметника на българо-съветската дружба - между бул. “Васил Левски” и ул. “113-та" и ул “102-ра”; В "Младост" - край скейт парка; В район "Вл. Варненчик" - на паркинга край читалище “П. Р. Славейков”; В "Аспарухово" - в двора на ОУ “Христо Ботев”. Заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Сovid-19 няма да има празничен концерт в новогодишната нощ на пл. “Независимост”, съобщават от дирекция "Култура и духовно развитие".

На 31 декември по райони ще бъдат поставени и красиви ледени фигури, част от богатата празнична украса за Нова година. Те са изработени от устойчив кристален лед и изобразяват надпис „Варна” и годината „2022”. Високи са 130 см и дълги 200 см, тежат 500 кг. В „Одесос” фигурите ще бъдат на пл. „Независимост”, в „Приморски” - на пл. „Съединение”, в „Младост” – пред централния вход на новия парк „Възраждане”, от страната на бул. „Република”, в район „Владислав Варненчик” – до параклис „Свети Мина”, на кръстовището на бул. „Света Елена” и бул. „Константин и Фружин”, а в район „Аспарухово” – до читалище "Просвета 1927".

Коментари

Новини Варна