IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:30 | 4 януари 2022
Обновен: 04:21 | 26 април 2024

Зов за помощ: Детската хирургия в "Окръжна" търси средства

20 000 лв. са необходими на МБАЛ „Света Анна“-Варна за закупуване на лазер за щадящо оперативно лечение

По материала работи: Слав Велев
Зов за помощ: Детската хирургия в "Окръжна" търси средства

Дарение за Детска хирургия – МБАЛ „Света Анна“ - Варна на стойност 7 000 лева за закупуване на лазерна система направи в навечерието на Рождество Христово Асоциацията на студентите по медицина – Варна. Една част от средствата бяха събрани от благотворителен Коледен базар, а останалата постъпи като дарение от спомоществователи. За да бъде закупена лазерната система са необходими 20 000 лв. Всеки, който има желание да дари сума може да го направи и по банков път, по сметката на лечебното заведение.

"Често при нас идват деца с кожни проблеми, а най-разпространеният сред тях са хемангиомите. Това са доброкачествено кожни тумори, които обаче могат да бъдат със злокачествена локализация - по клепачи, длани, половите органи. Най-често тези доброкачествени тумори се развиват на възраст под една година и то бурно и екстензивно. Лечението е премахване чрез изрязване, затова искаме да опитаме с този по-щадящ метод". Това каза в предаването "Новият ден" на Радио Варна началникът на Детската хирургия в МБАЛ „Св.Анна”- Варна д-р Румен Христов.

Даренията получени от асоциацията до 21.12.2021 г. бяха преведени по сметката на болничното заведение. Тъй като продължават да получават дарения информация за получените средства студентите публикуват на тяхната фейсбук страница. За да бъде закупена лазерната система са необходими 20 000 лв.

Всеки, който има желание да дари някаква сума по банков път по сметката на лечебното заведение:

Банка: Централна кооперативна банка - Клон Варна

IBAN BG58CECB97901037386300 и BIC:CECBBGST,

както и може да го направи на касата на МБАЛ „Света Анна“ –Варна с основание: Дарение за покупка на лазерна система за Детска хирургия.

Коментари

Новини Варна