IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
08:30 | 12 януари 2022
Обновен: 15:20 | 16 април 2024

Полиция забави автобусите за протеста на "Възраждане" от Варна

Симпатизанти на партията ще протестират и в морската столица

По материала работи: Слав Велев
Полиция забави автобусите за протеста на "Възраждане" от Варна

Полицията блокира автобусите за протеста на "Възраждане" от Варна, като тества всички шофьори за алкохол и наркотици в продължение на няколко часа, жалваха се от партията на Костадин Костадинов.

Четирима от шофьорите първоначално дават положителни проби. Гражданите са поискали отново да бъдат направени тестове. При повторното тестване, резултатът е отрицателен. Това съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на „Възраждане“.

Според пресцентъра на партията, полицаите не са имали достатъчно тестове и се е наложило протестиращите да останат повече от час на студа. По-късно тестовете са доставени, те дават отрицателен резултат и симпатизантите са отпътували за протеста в София. Очаква се той да се проведе около обяд.

От полицията потвърдиха за Радио Варна, че имало тестване на шофьорите. "Това е обичайна практика при пътуване на организирани групи. Трима от шофьорите са дали положителни проби за опиати, а не за наркотици. При повторното тестване пробите са отрицателни", подчерта говорителят на ОД на МВР Светла Златева.  Тя уточни, че заради протеста в София ще бъдат командировани служители на реда от цялата страна.

Симпатизанти на "Възраждане" ще протестират и във Варна. Те ще съберат от 12 до 14 часа край фонтаните до сградата на общината.

  

Коментари

Новини Варна