IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:33 | 12 май 2015
Обновен: 17:35 | 24 април 2024

Тестват безплатно пушачите във Варна

Акцията за измерването на въглеродния оксид е организирана по повод Световния ден без тютюн

По материала работи: manager
Тестват безплатно пушачите във Варна

По повод Световния ден без тютюн - 31 май, на всеки желаещ активен или пасивен пушач ще бъде направено безплатно измерване на количеството въглероден монооксид в издишания въздух и количество на карбоксхемоглобина в кръвта със специална апаратура. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Замерванията стартираха на 28 април и ще продължат до края на този месец. 

 

Предвидени са и ред други събития. Сред тях са   проучване на тютюнопушенето сред младите хора по международна програма в VІІ СОУ „Найден Геров“ и НГХНИ „Константин Преславски“ (до 15 май), беседи по темата в Музея “Човекът и неговото здраве” (до 29 май), видеопрожекции на филмите “Денят на Яна”, “Невидимият” и “Дим“ във видеоклуб “Здраве” и в учебни заведения във Варна (до 29 май).

 

В рамките на кампанията от 26 май до 4 юни ще бъде организирана изложба с рисунки на ученици от V – VІІ клас на VІІІ СОУ с преподаване на чужди езици „Ал. С. Пушкин“ в училището. На 29 май от 9 до 11 ч. пък ще се проведе информационно-скринингова кампания в VІІ СОУ „Н. Геров“ сред ученици и учители, съобщиха още от РЗИ – Варна.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Коментари

Новини Варна