IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:00 | 20 януари 2022
Обновен: 17:22 | 25 април 2024

Без нови мерки за заведенията във Варна. Разкриват още ковид легла за деца

Близо 100 паралелки са под карантина. Всеки четвърти положителен тест е на ученик

По материала работи: Слав Велев
Без нови мерки за заведенията във Варна. Разкриват още ковид легла за деца

96 паралелки в 59 училища във Варненска област са под карантина, а за други 30 са постъпили сигнали за заболели от коронавирус. В началото на седмицата 86 ученици са дали положителни проби при изследванията в класни стаи, от които само 25 са били потвърдени с PCR тест. 23 учители също са с положителни проби, предаде Дарик

През последната седмица в региона са отчетени 3 199 нови случая на коронавирус, като всеки четвърти е на ученик. 

В момента в присъствена форма се обучават 37 730 деца, като броят им за седмица е намалял с около 3 000. В 5 училища се обучават онлайн, като от началото на следващата седмица ще ги последват и други, заяви директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова. В болница се лекуват 10 децата, като предстои да бъдат разкрити още 20 легла. 

Пациентите с коронавирус в лечебните заведения в областта са 277, от които 30 са в интензивно отделение. Новопостъпилите през последната седмица са 167 души, като 30 от тях са напълно ваксинирани. Заетостта на легловата база е 53 % и след прехвърлянето на границата от 75 на сто ще бъдат въведени нови ограничителни мерки, добави д-р Михайлова.  

Засега не се налага затваряне или намаляване на работното време на заведенията, коментира областният Марио Смърков. Според него обаче не е нормално да се затварят училища, а заведенията да работят. 

Смъртните случаи за последната седмица във Варненска област са 48, като 9 са  през последното денонощие. 

Коментари

Новини Варна