IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:30 | 20 януари 2022
Обновен: 03:22 | 5 май 2024

Затвор за варненски дядо, блудствал с внучетата си

По време на деянията едното дете било на 8, а другото – на 10 години

По материала работи: Слав Велев
Затвор за варненски дядо, блудствал с внучетата си

Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния съд в морската столица, с която 59-годишен мъж бе признат за виновен за блудство с малолетните си внуци.

Атанас Х. е съден за това, че между февруари 2019 г. и февруари 2020 г. във Варна е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две лица, ненавършили 14-годишна възраст. Третото обвинение е за опита му да осъществи полово сношение с малолетно лице от същия пол, като употребил заплаха. 

Първата инстанция наложи на Атанас наказание от 4 години затвор. Делото е проведено в условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият призна фактите в обвинителния акт. Той обжалва присъдата пред въззивната инстанция с искане за намаляване на наказанието. 

По време на деянията едното внуче било на 8, а другото – на 10 години. Дядото използвал зависимостта на малолетните, за да елиминира съпротивата им, както и да ги убеди да не разказват за случилото се. 

Съдебният състав отчете като допълнително отегчаващо обстоятелство тази продължителност, защото тя показва непоколебимостта на Атанас Х. да изпълни намерението за сексуална злоупотреба със собствените невръстни внуци.

Посегателството срещу половата неприкосновеност, особено на малолетни лица, е крайно нетърпимо за обществото деяние и затова по-леки санкции не биха въздействали предупредително и възпиращо спрямо останалите членове на обществото, склонни към подобни деяния, посочва в съдебния си акт Варненският апелативен съд.

Решението влезе в сила, след като не беше обжалвано и протестирано.  

Коментари

Новини Варна