IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:30 | 20 януари 2022
Обновен: 06:21 | 27 април 2024

Край на спекулациите! Стана ясно какво ще строят на мястото на Дом "Младост"

Нов протест срещу инвеститорския интерес ще се проведе тази събота, 22 януари

По материала работи: Слав Велев
Край на спекулациите! Стана ясно какво ще строят на мястото на Дом "Младост"

Дом "Младост" е смятан за първият СПА център у нас/Снимка: Дарик

Край на спекулациите! Стана ясно какво ще бъде построено на мястото на Дом “Младост“ в едноименния квартал на Варна. Там ще има нов - съвременен спа център. До вчера се спекулираше, че там ще бъде построен нов жилищен блок. Някой местни политици дори умело яхнаха недоволството и организираха протести в защита на разпадащата се соц постройка и близката чешма с минерална вода.

Дом „Младост” е първият СПА център в България, с единствените топли басейни за рехабилитация в морската столица, посочват организаторите на поредния протест. Освен от политици той се подкрепя и от еколози, лекари, водни спасители, доброволци от БЧК, треньори на деца със специални нужди, родители и жители на квартала.

Акцията е насрочена за тази събота, 22 януари от 12.00 часа пред южния вход на плувния комплекс.

Инвестиционния проект предвижда съвременният спа център да разполага с 5 минерални басейна - 2 вътрешни и 3 външни, СПА, балнеолечебен и медицински център. Плажната зона с прилежащия бар ще бъдат вписани в парковата територия, оформена от съществуващите и в момента борове, които ще бъдат изцяло съхранени. 

Към откритите басейни и фитнеса ще има отделен пешеходен вход откъм бул. “Сливница”. Ще има и паркинг за 50 коли. В реализацията на проекта е предвидено и възстановяване и обновяване на чешмата с минерална вода за свободно ползване от гражданите, пише "Дарик". 

Дом „Младост” е пуснат в експлоатация на 25 май 1986 г. Разположен е на площ от 9500 кв.м. Самата сграда има площ 2400 кв.м. Водата, която идва от сондаж с дълбочина 1980 метра, е термална – с температура 47 градуса, и лекува редица заболявания. Комплексът бе приватизиран през 1999 година.

Коментари

hghghg ( преди 2 години )
портних не е кмет на мястода изчезва от кметският пост
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна