IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:30 | 21 януари 2022
Обновен: 12:40 | 28 април 2024

110 бебета проплакали в АГ - Варна от началото на годината

Своеобразен рекорд е били поставен на 18 януари, когато са се родили 7 момченца и 5 момиченца

По материала работи: Слав Велев
110 бебета проплакали в АГ - Варна от началото на годината

Снимка: Фейсбук/АГ-Варна

110 бебета са се родили в АГ болницата във Варна от началото на годината. Своеобразен рекорд е били поставен на 18 януари, когато са проплакали 7 момченца и 5 момиченца. Най-младата януарска майка е едва 16-годишна, а най-зрялата е на 49 години, съобщиха от здравното заведение в Деня на родилната помощ. 

По традиция празникът бе отбелязан с обредно поливане на ръце на д-р Иван Танев и акушерка Теменужка Евлогиева.  Тържественият водосвет се обслужи от митрополит Йоан. 

„В ден като този искаме да изразим своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно за раждането на нашите деца. Пожелаваме ви  да продължавате със същата всеотдайност и старание да упражнявате високохуманната ни професия, да поемате в ръцете си все повече новородени и да ставате свидетели на най-голямото чудо – появата на нов живот. Нека бъдат изпълнени с положителни емоции работните ни дни, нека старанията ни бъдат високо оценени с уважение и признателност от страна на нашите пациенти. Нека с наша помощ се раждат повече здрави деца“, обърна се към колегите си управителят на болницата проф. д-р Емил Ковачев.

През миналата година в АГ болницата са родени 2006 деца, от които 314 са били недоносени. Най-мъничкото бебе, което е било отгледано в неонатологията, е било едва 580 грама. Лекарите са помогнали на бял свят да се появят 67 двойки близнаци и 2 тройки тризнаци. 

Коментари

Новини Варна