IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:44 | 12 май 2015
Обновен: 15:25 | 14 април 2024

Спипаха сериен обирджия, нападал жени

Късал им златните синджири

По материала работи: Златина Добрева
Спипаха сериен обирджия, нападал жени

22-годишен сериен обирджия беше арестуван два месеца след поредния му набег. Същия ден варненските полицаи закопчаха още двама апаши. По случаите са образувани досъдебни производства.
„Отличникът” в групата нападнал четири жени, в светлата част на деня, предимно в центъра на Варна, като им скъсал златните синджири и избягал. Първото нападение е на 20 декември миналата година, а последното – на 28 февруари тази година.
Разследващите предполагат, че на бял свят могат да излязат още престъпления, извършени от него. След като изкарал 24 часа в ареста, той е освободен, мярката му за неотклонение е подписка.
Негов колега на 36 години пък е спипан веднага след първия обир. Той скъсал двата златни сниджира от врата на 72-годишна жена, но бил арестуван преди да успее да ги продаде. По данни на полицията мъжът вече е бил осъждан, но за други кражби.
Третият в групата пък се специализирал в кражбите на велосипеди. В края на април 32-годишният варненец видял, че тийнейджърите се събират със скъпите си колелета в училищните дворове и успял за два дни да открадне два велосипеда оттам и един от басейн "Приморски", след което ги продал по най-бързия начин. За 32-годишния варненец това също не е първия сблъсък със закона, той вече е бил осъждан.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна